Hvorfor må min webside være sikker?

Det er flere svar til dette spørsmålet. Man må kanskje først sette det i kontekst med hvem som eier nettsiden, og hva resultatet er av det å bli hacket.

Avhengig av hvem du er vil konsekvensene variere fra at du kanskje ikke vet at nettsiden din er hacket, til at du taper omsetning på bakgrunn av tapt salg direkte, eller tap av omdømme.

Hvis du blir utsatt for hacking, så vil det oppdages av Google. og i verste fall blir du blokkert i Google sine søkeresultater. Denne type skade kan ta lang tid å gjenopprette.

Er min nettside sikker mot hacking da?

Alle nettsider (ikke apper og programmer) som vi leverer baseres på åpen kildekode, mer bestemt WordPress. Dette er en plattform som er veldig utbredt. ca 35% av alle nettsidene i verden. Det utgjør ca 455 millioner nettsider. Det er veldig sannsynlig at selv om iotek AS ikke har levert nettsiden din, så har du en nettside basert på WordPress.

Det at det finnes mange sider basert på samme plattform gjør den utsatt for hacking. Kildekoden er kjent blant de fleste utviklere, også de med uærlige hensikter. Forsøk på å trenge seg inn i WordPress-baserte nettsider er som en konstant summing i bakgrunnen av all internettrafikk.

Hvorfor benytte WordPress hvis det er utsatt for hacking?

Det er faktisk ikke wordpress i seg selv som er sårbar. Akilleshælen er faktisk WordPress` store fordel. Et uendelig antall utvidelser som kan installeres. Hvem som helst kan utvikle en utvidelse som de legger ut offentlig, og igjen installeres på din eller min nettside.

Hvordan vet jeg om min side er sikker?

Det er vanskelig å komme med et direkte svar på dette. Om du ikke har installert en utvidelse på nettsiden, har et sikkert passord, og en server med korrekte sikkerhetsinnstillinger så kan du være trygg på at din nettside er sikker. Om du derimot har en nettside med mange utvidelser, så bør du stole på at utvikleren har laget en trygg å sikker utvidelse. Hvis du har designtema, eller en utvidelse som ikke er i bruk lengre, så bør du fjerne den. Selv om utvidelsen er deaktivert så kan de utgjøre en like stor sikkerhetsrisiko.

Hva er motivasjonen for å hacke en side?

Motivasjonen til en hacker kan være flere. For målrettede angrep der man legger ut innhold på nettsiden til offeret, så er målet å lage størst mulig skade. Enten av omdømmet, eller økonomisk skade. Om nettsiden har et form for intranet, så kan målet være spionasje. Hvis man har behov for en tjeneste med en høy grad av sikkerhet anbefaler vi andre løsninger enn WordPress.

Sider som er infisert med skadelig programvare kan sende ut eposter fra din server uten at du vet det. Mange av spam-meldingene som du mottar, kanskje daglig er sendt fra en infisert nettside. Og eieren av nettsiden vet ikke at det skjer.

I realiteten er det veldig mange ting hackerne prøver å oppnå ved å hacke en side, derfor er det best å ha en sikker webløsning som ikke kan hackes.

IOTEK AS
Hattvikveien 2
N-8373 Ballstad

Postadresse:
Rekstrand 10
N-8373 Ballstad

post@iotek.no
75 57 77 55

Org.nr.: 924 664 665 MVA
Facebook
Opphavsrett © 2024 - Alle rettigheter
Personvernerklæring