ConceptoMed -

Utvikling av app som forenkler innsamling av DNA/RNA data

ConceptoMed

Utvikler av SalivaPOD, en enhet som samler inn DNA/RNA data via spytt for PCR.
Besøk nettside

Tjenester vi har levert

Apputvikling

Hvem er ConceptoMed?

Lager smarte medisinske systemer med fokus på forbedrede enheter og prosedyrer som letter overholdning av krav fra helsesektoren og forbedrer pasientbehandling. Utvikler av SalivaPOD, en enhet som samler inn DNA/RNA data via spytt for PCR.

Hva skulle løses?

ConceptoMed trengte en tilhørende app til SalivaPOD, som både skulle erstatte håndskrevene notater og øke produktiviteten på laboratioriene. Registrering av prøveinformasjon til laboratoriet blir normalt fylt inn med penn på en merkelapp som klistres på prøverøret. SalivaPOD løsningen skulle koble denne informasjonen digitalt med prøven.

Løsningen

Når laboratoriepersonell fikk en prøve scannet de en unik kode som er registrert på prøverøret, og systemet hentet automatisk inn informasjon om den personen som hadde tatt prøven. Siden denne appen skulle samle inn og håndtere mye personinfo, var det spesielt viktig med høy sikkerhet.

Da appen ble utviklet under en pandemi, var skaleringen spesielt viktig. Antall brukere kunne være veldig varierende, og man måtte ta hensyn til at det kunne være 100 brukere, eller 10 000 brukere. For å passe en stor og varierende målgruppe, ble appen laget på mange forskjellige språk, alt i fra arabisk til pashto.

Fokuset var et stilrent og enkelt design som skulle være både tiltalende og informativt. Vi laget ikoner, animasjoner, videoer og lydopptak. I tillegg til et oversiktlig design, var brukervennlighet avgjørende, for å passe varierende brukere i alle aldre. Det innebar tydelige lydopptak, gode animasjoner og forklarende filmer.

I tett sammarbeid med ConceptoMed hele veien, hadde vi fokus på at alle stegene i bruksanvisningen var tydelig og forklarende. Alt i fra scanning av QR-koden til hvordan man skulle bruke SalivaPOD er nøye beskrevet steg for steg ved bruk av både lyd og illustrasjoner. Siden appen registrerer og håndterer all data til hver bruker, bruker vi krypterte databaser med høy sikkerhet.

Appen finner du for nedlastning i AppStore, både til iphone og android.
Har du et prosjekt i tankene? 
La oss komme i gang.
Start et prosjekt
Hattvikveien 2
N-8373 Ballstad

Postadresse:
Rekstrand 10
N-8373 Ballstad

post@iotek.no
75 57 77 55

Org.nr.: 924 664 665 MVA
Opphavsrett © 2024 - Alle rettigheter
Personvernerklæring