SmartKontroller -

Smartstyring av vinsj 

SmartKontroller

App for smartstyring av vinsj for Toolfarm
Besøk nettside

Tjenester vi har levert

Research & development
Apputvikling
Systemutvikling

Hva er SmartKontroller?

SmartKontroller er en app for fjernstyring av vinsj med Toolfarm sin smartkontroller styringsboks. Styringsboksen monteres og kobles til vinsjen og appen kobles deretter til styringsboksen via WiFi. 

Hva skulle løses?

Toolfarm leverer vinsjer i mange størrelser og for mange behov. De ønsket en trygg og sikker løsning for å enkelt styre vinsj direkte fra mobiltelefonen, men det var ingen løsninger på markedet som tilfredsstilte deres krav. Fordelen her er at man slipper å miste en liten fjernkontroll som er spesialprogrammert for vinsjen. Vi utviklet en app, samt et kretskort som hadde en størrelse som passer i styringsboksen og kommuniserer på en sikker måte med appen. 

Løsningen

I tett dialog og sammarbeid med kunden startet vi med å utvikle kretskortet til styringsboksen. Den består av en mikrokontroller, wifi, antenne og relé, som kobles til vinsjen. Den skulle være kompatibel med de forskjellige vinsjene som Toolfarm har i sitt sortiment. 

Vårt hovedfokus var

  • Sikker tilkobling mellom app og vinsj.
  • Enkel i bruk
  • Minimalt med konfigurering (Faktisk ingen)
  • Lang rekkevidde
  • Ha toveis kommunikasjon mellom vinsj og telefon

Hele veien når vi utvikler har vi et tett samarbeid med kunden. Vårt første proof of concept ble laget raskt, slik at vi tidlig i prosessen kunne kartlegge at de nødvendige funksjonene fungerte som forventet og samsvarte med kundens forventninger. Etter godkjenning fra kunden laget vi en prototype med produksjonsklare komponenter, der alle funksjonene ble testet. Etter alle tester var gjort og produktet fungerte som forventet, ble endelig kretsdesign fullført.

Så gikk vi videre med å utvikle appen. For at appen skal oppleves enkel i bruk har den et minimalistisk design. Den har to knapper; opp og ned. Det å komme i gang er utrolig enkelt: Vinsjen oppretter et eget trådløst nettverk som man kobler telefonen til. Når man da åpner appen, vil systemene automatisk starte å snakke sammen.

En problemstilling som vi avdekket var å vite om vinsjen har startet hvis man er langt unna. Dette løste vi ved at systemene har toveis kommunikasjon mellom vinsj og app. Ved å utnytte vibreringen i telefonen får brukeren en følbar respons i det øyeblikket vinsjen starter. Dette gir følelsen av bedre kontroll, og man reduserer sjansen for utilsiktet start av vinsj spesielt om man er langt unna.

Sikkerhet har også vært et viktig element. Det at vinsjen skal stoppe under enhver omstendighet dersom man slipper knappen, blir tom for strøm, mister signal eller det kommer et anrop eller sms som forstyrrer vinsj-fører. Systemet kan også integreres i andre systemer. 

Appen kan lastes ned fra App store her og Google Play her

Smartstyring av vinsj
Vi setter stor pris på samarbeidet. Dere er veldig profesjonelle, har breddekunnskap og følger oss godt opp!
Vidar Nilsen
- Toolfarm
Har du et prosjekt i tankene? 
La oss komme i gang.
Start et prosjekt
Hattvikveien 2
N-8373 Ballstad

Postadresse:
Rekstrand 10
N-8373 Ballstad

post@iotek.no
75 57 77 55

Org.nr.: 924 664 665 MVA
Opphavsrett © 2024 - Alle rettigheter
Personvernerklæring